Tere foorumlased!
Kunagi oli mul sellest autost siin juba teema, aga kustutasin lolli peaga ära. Kuna pidevalt on palju vaja küsida nõu ja abi teeks uue teema. Loodan, et te ei pahanda.
Autost siis:
BMW 520i (110 kW) E34 1990 sedaan, manuaal, Sterlingsilber-metallic. Läbisõit hetkel u. 286 000 km. Auto on tulnud Saksamaalt (aastal 2004) ja esimeseks omanikuks Eestis oli mu isa. Isalt ostsin auto ära 2007. aasta sügisel. Auto jätsin tema nimele, kuna nii on kindlsutus 4 x odavam Väidetavalt oli autol olnud Saksas vaid üks omanik, siis jääb mul rõõmu tunda selle üle, et enne mind ei kuulunud auto ühelegi rullnokale. Üldiselt auto korralik ja näeb väga hea välja. Roostet otseselt pole, aga leidub mullitavaid kohti ukse alumistelt äärtelt.
Varustus: Katuseluuk (vändaga), elektrilised välispeeglid, alarm, kesklukustus, roolivõimendi, tekstiil sisu, esimesed ja tagumised udutuled, poolkompu, toonklaas, peeglid päikesesirmides, käetoed ees ja taga, tulede korrektor, 4 x peatoed.
Helitehnika: Pioneer DEH-6800MP makk, Alpine MRP-M350 helivõimendi, Alpine SBE-12BR subwoofer ja 6 BMW tehase orig. kõlarit.
Veljed / Rehvid: Suvel 15“ BMW kärgveljed rehvidega 195/65/15 ja Talvel plekkveljed rehvidega 195/65/15 + ilukilp.
Viie Eestis veedetud aasta jooksul autol tehtud tööd:
Vahetatud:
esimesed amordid
küünlad 3 korda
2 süütepooli
tugihoova puksid
õhufilter mitmeid kordi
õli iga aasta
tagumised kässari klotsid ja kettad
pagasiluugi amordid
Pandud toonklaas
Uus makk ja subwoofer
Talveks ostetud kummimatid
Alarm
Uus aku 2 korda.
On olnud 2 parklakõksu (vigastused pole olnud olulised, süüdlasteks mõlemal korral vastaspooled, kahjud hüvitas kindlustus)
Tulekustuti
Kärukonks
Igasugu pisiasju. (nt. pirnide vahetus jms.)
Kindlasti veel mitmeid asju, aga hetkel ei meenu. Kui meenub lisan juurde.
Tegemist vajavad tööd:
Välimised rooliotsad läbi---TEHTUD!
Tugihoova puksid läbi (taas)---TEHTUD!
Tagasilla suured puksid läbi---TEHTUD!
Vahetada esiklaas
Tahhomeeter paneb segast---TEHTUD!
Summuti tagumine pütt hakkab otsa saama.
Kõrvalistujapoolne tagumise ratta sisemine klots tiliseb.---TEHTUD!
Juhipoolne tagaukse polster on liimist lahti tulnud, päästab vaid polstri vahetus.---TEHTUD!
Karbid taastada.---TEHTUD!
Tuleviku plaanid: (kui raha palju )
Ette - taha valged suunad.---TEHTUD!
Natuke edevam velg suveks.---TEHTUD!
Täiendaks seda olematut lisade listi.
Hakkan siis lisama vaikselt pildimaterjali, mida on 5 aasta jooksul hulgi tekkinud
Selline nägi välja auto Saksast tulnuna (Need ilukilbid langesid varaste ohvriks ):

Siis sai auto sellised vuffel kilbid, mida vargad ei taha ja all siiani.

Varsti peale seda sai BMW endale valukad ja turvapoldid

Siis sai autole lisatud kärukonks, kuna oleme harrastuskalamehed, siis aeg ajalt vaja paati vedada

2008. aasta sügisel sai auto toonklaasi

Ja kohe peale seda:

Kiire ülevaade auto välimuse muutusest antud ja nüüd niisama mõned ilusad klõpsud läbi aegade:

Ja kindlasti tahate näha pilti mu lisadevaesest salongist

Piltidega sai vist veidi liialdatud Pilte hetkeseisukorrast saab järgmine nädal, plaanis pesu ja vahatamine.
Kui teid miski huvitab, saatke küsimused teele!
Tervitades,
Erkki.