Niih, täna sai Tartus UM-is veermikukontrollis käidud.
Peale kontrolli anti leht selliste ridadega:rooli vahevardas lõtkud - (eelmine aasta sügisel ta ragises, siis sai süstlaga sillaõli munakutesse lastud - peale seda jäi vait, lõtke aga ei tuvastanud)
mõlemad esimesed stab. hoovad lõtkuga - (Nojah siis)
e. vp. rattalaagris vibratsioon, müra veel ei tee- (juu siis all veel tehase laagrid ja nüüd hakkab terve ring otsa saama.)
mõlemad tagumised rattalaagrid teevad tugevat müra - (seda oli arvata, nende pärast sai ka kontrolli mindud, sai siis teised uued ka võetud.)
kõik pidurikettad soovitav vahetada - (krt, tagumised said alles vahetatud??)
gen. rihm praguline - (seda ma teadsin)
klapikambrikaane tihend lekib - (wtf?
kunasest? eks kaen perra pärast)
k. kasti tagumised simmerid lekivad - (sellega olin ka täitsa kursis)
e. pp. ülemine šarniir väikese lõtkuga - (kui nii, siis nii)
piduriklotside andurid puudu - (ah, sitta nendega, kui pole, siis pole)
tagumised rehvid seestpoolt kulunud - (eieiei...ühel rehvil vaid
)
esiklaasis mõra - (Jap, juba mitu aastat, aga ülevaatusel probleeme pole tekkinud)
servise tuled põlevad - (Nii see on, kuna õli vahetan ise ja pole selle lühistamisega veel tegelenud)
Nii, igatahes praegu tekitavad autol liigset müra tagumised rattalaagrid, mis said UM-ist ka ära ostetud (Soodushinnaga sain, mujal praegu b- osa kallim kui a- osa esinduses, tükk oli 525.-), tuleb siis lähiajal nad ära vahetada. Teiste asjadega on aega, kuna eest midagi kolisema küll veel pole hakanud, aga eks ma üritan nad enne ülevaatust ikka ära vahetada. Vaatan, äkki viin mõningad jubinad üldse Elvasse taastamisele. Plaan asuda salongi tuunima tuleb nüüd mõneks ajaks maha matta, eelkõige ikka tehniline pool!

Kuna auto pilte nähtud küllaga, siis paneks ka paar pilti oma lagedast, kuid puhtast ja tervest salongist.

Täna Võrust tulles sain mendihirmu ka tunda üle pika aja. Nimelt siis kulgesin 100 alas nii, et seier kellapeal seisin pea 110km/h, järsku märkan ees mente - minu poolt siis kohe ehmatav ja tugev pidurdus, kulgen rahulikult 90-ga edasi ja vaatan, üks pollar vehkis käega. Mis siis ikka, tõmbasin kõrvale ja jäin seisma, mõeldes, et nüüd teeb ära kah, kuna mul ju veel kapsalehed ja 100-ga ikka sõita ei või. Siis märkan, et mul tuled ei põlenud, sellele järgnes kohe väike kergendus, et äkki viipas sellepärast käega. Vaatan, üks pollar tõstab pagassist mingit silti välja ja see kes mind pidas hakkas vesti selga ajama ja minu poole tulema, siis mõtlesin kohe, et nad alles siia tulnud ja pole patrullima asunud, kerisin akna alla ja pollar hüüab, ma näitasin ju ainult, et pane tuled põlema. Tänasin teda ilusti ja sõitsin väga suure kergendusega minema.

Krt vedas, trahviga ei oleks tahtnud küll tänast ilusat päeva ära rikkuda, mil anti kätte C-kat. juhiload.